Ruilboekenkast

Uit een inventarisatie van wensen in Achterveld door de initiatiefgroep DAVA (Door Achterveld Voor Achterveld) is gebleken dat hiervoor belangstelling bestaat omdat lezen belangrijk is en op deze manier boeken hergebruikt kunnen worden. Tijdens de openingstijden van de Moespot kan van de ruilboekenkast gebruik worden gemaakt.

Wat is een ruilboekenkast?
Bij de ruilboekenkast mag iedereen een (lees)boek komen ruilen. Dat wil zeggen, lezers kunnen bij het meenemen van een boek een boek terug in de kast zetten. Zo kan iedereen aan lectuur komen. De bedoeling is wel dat ‘oude’, gelezen boeken die teruggeplaatst worden er nog wel netjes uitzien, dus geen beschadigde, beschreven boeken terugbrengen.

Voor wie?
De ruilboekenkast is er voor iedereen die van lezen houdt. Jong en oud.

Waar?
Walter van Amersfoortstraat 52

Wanneer?
In principe alle dagen overdag van 9 – 16 uur toegankelijk

Spelregels

  • Zet niet meer dan twee leesboeken in de kast (dus geen encyclopedieën et cetera), en neem niet meer dan twee boeken tegelijk mee naar huis. Verder zijn oude, of beschadigde boeken niet zo fijn om te lezen. Deze worden uit de kast gehaald.
  • We willen de boekenkast graag overzichtelijk houden. Zet daarom ‘soort’ bij ‘soort’. Er komen kaartjes met de categorieën.
  • Er komen boeken voor kinderen én volwassenen te staan.
  • Er kunnen ook actuele tijdschriften worden ‘geruild’.
  • Er is een bakje voor opmerkingen/suggesties.

Vragen?

Mail: ruilboekenkast@doorachterveld.nl 

Of stel je vraag aan de gastvrouwen/-heren van de Buurthuiskamer. Coördinator: Angeline Martin